Taideyhdistys KuumArt ry

POP UP -näyttelyjen viikko meni hyvin

POP UP -näyttelyjen viikko galleria Allissa 10.-15.7. 2012 oli menestys. Päivittäin vaihtuvat näyttelyt toivat myös paljon katsojia ja palaute oli kiitettävää.

Idea POP UP -näyttelyistä tuli Galleria Allin näyttelysihteeriltä Pirjo Rahkalalta. Näin saatiin täytettyä Gallerian näyttelykalenterista yksi kesäinen viikko, joka olisi muuten jäänyt tyhjäksi. POP UP -näyttelyissä periaate oli sama kuin pop up -ravintoloissa. Kuka tahansa saattoi tulla ja perustaa näyttelyn päiväksi Galleria Alliin.

Ennakkoilmoittautumista ei ollut, joten etukäteen ei voinut tietää kuinka monta osallistujaa kunakin päivänä tulisi. Tilojen jakaminen ja näyttelyjen pystyttäminen onnistuivat silti yllättävän hyvin. Näyttelynpitäjät hoitivat itse ripustuksen, valvonnan ja teosten myynnin. Apua sai tarvittaessa KuumArtin edustajilta sekä toisilta näyttelynpitäjiltä.

Viikon aikana Allissa kävi yhteensä kymmenen pop up -taiteilijaa ja erilaisia näyttelyjä pystytettiin yhteensä 26. Esillä oli maalauksia, grafiikkaa, piirustuksia, koruja, keramiikkaa ja pienoisveistoksia. Jotkut pitivät näyttelynsä ensimmäistä kertaa elämässään, toisilla oli näyttelykokemusta ennestään. Kaikille pop up -tyyppinen näyttely oli kuitenkin uutta.

Pop up -taiteilijat:

Jarkko Hulkko (Kerava), Milla Isomäki (Helsinki), Marjo Karjaluoto (Vantaa), Seija Kolehmainen (Tuusula), Kaisa Kuoppala (Helsinki), Sulo Nykänen (Kerava), Pirjo Rahkala (Tuusula), Eeva Salomaa (Tuusula), Ritva Sirjala (Sipoo), Terhi Hulkko (Kerava).

http://www.keski-uusimaa.fi/kumppanit/kuumart/117713-pop-up-nayttelyja-galleria-allissa