Taideyhdistys KuumArt ry

Taiteesta iloa elämään ja työhön – YLEISÖLUENTO ke 13.3.2013

VT Hanna-Liisa (Assi) Liikanen luennoi aiheesta Taiteesta iloa elämään ja työhön

keskiviikkona 13.3.2013 klo 18
Taidekeskus Kasarmi, Jääkärinpolku 2, Tuusula.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia

Taiteella ja kulttuuritoiminnalla on vaikutusta hyvinvointiimme. Monet kotimaiset sekä kansainväliset tutkimukset ovat todistaneet, että taiteen tekeminen itse ja yhdessä toisten kanssa tai kulttuuritilaisuuksiin aktiivisesti osallistuminen tukee terveyttämme. Näin toteaa valtiotieteen tohtori Hanna-Liisa (Assi) Liikanen, joka on KuumArtin vieraana Taidekeskus Kasarmissa.

Liikasen mukaan tutkimusaineiston nojalla voidaan esittää, että taide- ja kulttuuritoiminnalla on erilaisia vaikutuksia hyvinvointiin. Taide on elämys ja taidenautinto sellaisenaan. Lisäksi on todettu taiteen ja kulttuurin merkitys hyvään koettuun terveyteen, parempaan työkykyyn ja hyvän elämän kokemuksiin. Kulttuuritoiminnan ja harrastamisen myötä syntyy yhteysöllisyys ja verkostot, jotka auttavat hallitsemaan elämäämme paremmin. Myös rakennetulla ympäristöllä ja kauniilla luonnolla on merkitystä ihmisen hyvinvoinnille.

Hanna-Liisa Liikanen on väitellyt valtiotieteen tohtoriksi vuonna 2003 aiheesta ”Taide kohtaa elämän” ja on luennoinut laajasti eri puolella Suomea ja julkaissut aiheesta useita kirjoituksia.