Taideyhdistys KuumArt ry

Järvenpään opiston Sibeliuksen Juhlavuoden tarjontaa

Jean Sibeliuksen juhlavuonna Järvenpään Opisto tarjoaa kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia.

Vuosi alkaa yleisöluennolla ”Jean Sibelius kuvataiteilijoiden silmin” ke 21.1.  klo 18-19.30 Järvenpää-talon Juhani Aho-salissa. Luennolla esitellään taiteilijoiden kuvauksia Sibeliuksesta ja hänelle rakasta Ainolaa sekä siellä olevia taiteilijaystävien ja sukulaisten maalauksia ja veistoksia. Asiantuntijana on taidehistorioitsija, FM Eija Olsson.

Sibeliuksen sinfonioista musiikkinäytteiden kera kertoo FM Seppo Tuominen torstaisin 22.1., 29.1. ja 5.2. klo 18-19.30 Järvenpään kirjaston Tyyni Tuulio-salissa. Luennot järjestetään yhteistyössä Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston kanssa.

Sibelius-seminaarin teemana on Järvenpää-talon Juhani Aho-salissa la 14.3. klo 12-14.30 ”Minun Sibeliukseni”. Luennoitsijana on Ateneumin Sibelius-näyttelyn kuraattori Riitta Ojanperä ja luennon teema ”Minä ja Sibeliuksen kuva”. Muistelupaneelissa kuullaan mm. Juhani Kolehmaista ja Jorma Lainetta sekä museonjohtaja Hilkka Helmistä Ainolasta. Myös yleisöllä on mahdollisuus kertoa omista Sibelius-muistoistaan. Ohjelmassa on Aino Sibelius -draamaesitys: näyttelijät Marika Sampio-Utriainen ja Verna Laine sekä Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston musiikkiesitys.Osallistujilla on mahdollisuus tutustua Järvenpään kirjaston Sibelius-aineistonäyttelyyn klo 10.00 -15.00. Seminaarin puheenjohtajana on museopalveluiden päällikkö Hanna Nikander. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä taidemuseon kanssa. Seminaariin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Mukaan mahtuu 150 ensimmäistä kuulijaa.

Opiston suosittu Kaupunkipolku kuljetaan tänä vuonna Sibeliuksen jalanjäljillä la 18.4. klo 10-13. Tuula Siltasari-Peltosen johdolla kävellään reittejä, joita Sibeliuskin on aikanaan kulkenut. Yhteinen lähtö on opiston (ent. Keskuskoulu) sisäpihalta Kansakoulunkatu 1.

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua. Kirjaston luentosaliin mahtuu ensimmäiset 50 kuulijaa ja Järvenpää-talon Juhani Aho -saliin ensimmäiset 150 kuulijaa. Tervetuloa mukaan!