Taideyhdistys KuumArt ry

Teretuloa Valo

”Tervetuloa valo!” on kolmen taiteilijan yhteinen näyttely Galleria Allissa  

11.-23.5.2021. Näyttely on avoinna ti–pe klo 12–18 (helatorstaina klo 12-16) ja la-su klo 12–16. Galleria Alli sijaitsee osoitteessa Paasikivenkatu 9, Kerava.  

Galleria Allin näyttelyssä on esillä Seija Floderuksen valokudonnaisia sekä Päivi Sivosen ja Eija Tervon valokuvia. Yhteistä taiteilijoille on paluumuuttajuus ja elämän suuret muutokset: kaikki ovat asuneet vuosia ulkomailla ja kokeneet elämässään ja työurillaan monenlaisia vaiheita. Elämä on tuonut sekä saavutuksia että menetyksiä. Näyttelyn aihe ”Tervetuloa valo!” tuokin esiin heille tärkeän, yhteisen teeman sekä taiteessa että elämässä. Elämässäkin on eri vuodenaikoja, mutta tärkeintä on valo, joka aina jossain vaiheessa taas saapuu ja kirkastaa kaiken. 

Seija Floderuksen kudotut työt ovat ainutlaatuisia yhdistelmiä kupariloimesta, silkistä, puuvillasta ja pellavasta. Kuviot niihin syntyvät merilasista ja teoksiin mukaan kudotuista valokuiduista. Kansainvälisyys, ehtymätön rakkaus luontoon ja mielenkiinto kudottuun taiteeseen ovat hänellä kantava voima luovuuteen. Päivi Sivonen kulkee mielellään kameran kanssa sekä luonnossa että kaupungissa kuvaten löytämiään pieniä yksityiskohtia. Valo, värit ja muodot ovat tärkeitä hänen kuvissaan. Näyttelyssä esillä olevassa teossarjassa hän on pyrkinyt kuvaamaan, miten erilaista valo on eri vuodenaikoina. Eija Tervo nauttii Suomen luonnosta, rauhasta ja puhtaudesta. Valokuvillaan hän haluaa jakaa omaa näkemystään niistä hyvistä asioista, joista voimme olla kiitollisia. 

Seija Floderus on espoolainen kuva- ja tekstiilitaiteilija. Hän on asunut, opiskellut ja työskennellyt mm. Ruotsissa, USA:ssa ja Italiassa. Kuvataiteilijaksi hän on valmistunut tunnetusta amerikkalaisesta taidekorkeakoulusta, Rhode Island School of Designista. Oman luovan työn ja galleristin työn lisäksi hän on toiminut myös taiteen opettajana. www.seijafloderus.com 

Päivi Sivonen on Keravalle asettunut Pekka Halosen akatemiassa opiskellut valokuvaaja. Hän on harrastanut myös muita kuvataiteita koko ikänsä. “Näen ympärilläni pieniä kauniita asioita, ja haluan kuvillani tuoda ne muidenkin ihmisten nähtäväksi. Toivon, että kuvani auttavat ihmisiä näkemään mitä kaikkea kaunista ympärillämme onkaan, kun vain malttaa kulkea hitaasti.” 

Eija Tervo on espoolainen, niin ikään Pekka Halosen akatemiasta valmistunut valokuvaaja. Kuten ryhmän muutkin jäsenet, hän on asunut, opiskellut ja työskennellyt pitkään ulkomailla. ”Suurkaupunkien vilinässä on jotain mystistä, ja toiveenani on päästä korona-ajan jälkeen kiertämään niissä uudelleen, tällä kertaa kameran kanssa.” www.eijatervo.com 

Lisätietoja 

Eija Tervo, puh +358 400 814762  

email eija.tervo@outlook.com 

                      www.tervetuloavalo.net 

Huom.            Koronarajoitukset vaikuttavat kerralla sisällä olevien näyttelyvieraiden määrään.