Taideyhdistys KuumArt ry

Taideyhdistys KuumArt ry

Keijo Puumalainen: kelloja..

GALLERIA ALLISSA 19.2.-3.3.2019

KELLOJA, ESINEITÄ JA PUURUMPUJA – rumpalin soittimet
Näyttely avoinna: ti – pe klo 12-18 ja la-su 12- 16
SEITSEMÄN ASIALLISTA MUSIIKKIHETKEÄ
tiistaina 19.2. klo 18 Nuottien avaus 
Rytmirinki sekä Arja Elovirta – taidemuseon johtaja
torstaina 21.2. klo 18 Sävelin viitoitettu tie
Manfred Gräsbeck – viulu ja Virva Kuusi – lyömäsoittimet
sekä Aino Hanhikoski – musaviittoja ja Jussi Merenmies – dosentti  
lauantaina 23.2. klo 14 Tenorit mäeltä
Harri Mäkilä ja Reijo Mäkinen – tenorisaksofonit
sunnuntaina 24.2. klo 14 Taikarunot ja rummunlyönnit
KeiRoo-duo sekä Anne Jouhtinen – perinnetaiteilija
tiistai 26.2. klo 18 Rumpalit kelluvat
Rytmirinki ja Sirkka Kosonen – laulu, haitari sekä Markku Salo – jazz pastori
torstai 28.2. klo 18 Tarina huilusta ja rummusta
Pasi Puolakka – xiao-huilu sekä Riikka Länsisalmi – kielentutkija ja taikoharrastaja
lauantai 2.3. klo 14 Nais voimaa
Rytmirinki sekä Tarja Hakonen ja Heli Raatikainen – puhaltimet

… ja myös aina tarvittaessa yhteisörummutusta yhdessä Rytmiringin kanssa.

Rumpupöytä
Rumpupöytä

Manfred
Aino

Kuvat: Pirkko Hämäläinen

Valokuvanäyttely Allissa

5.-17.2. 2019

Synnytysdoulien työtä dokumentoiva valokuvanäyttely kertoo tarinoita läsnäolon voimasta. Samalla se avaa keskustelun ammattituen

merkityksestä synnyttäjälle ja koko yhteiskunnalle.

Eeva Anundi, dokumenttiprojektin tekijä

LINKKI VAUVA LEHDEN JUTTUUN:

https://www.vauva.fi/artikkeli/raskaus/valokuvaaja-eeva-anundi-kuvasi-doulia-tyossaan-kunpa-me-naiset-ymmartaisimme-etta
BLOGIJUTTUUN: https://www.vauva.fi/blogit/jalkelainen
PROJEKTIN NETTISIVUT: https://www.projectpresence.fi
Ystävällisin terveisin,Eeva Anundi

Eeva Anundi Photography
www.eevaanundi.com
eeva@eevaanundi.com
040 748 5251

Järvenpään taideseura tiedottaa

Taidetalon vuokrattavat tilat:

Järvenpään Taideseura ry on muuttanut uusiin tiloihin, joissa on vuokrattavana työtiloja taiteelliseen toimintaan. Osoite on Myllytie 13 A, 04410 Järvenpää. Sivuillamme on tarkemmin tietoa tiloista ja varaustilanteesta: 

http://jarvenpaantaideseura.fi/taidetalo/tyotilat/

Meillä on myös grafiikan työtila prässeineen sekä monitoimitila, jota voi vuokrata taiteeseen liittyvää kurssitoimintaa varten. Hinnasto: 

http://jarvenpaantaideseura.fi/wp-content/uploads/2018/09/JTS_Tyohuoneet_201809.pdf

Jos olet kiinnostunut vuokraamaan tiloja taiteelliseen toimintaan, laita sähköpostilla hakemus, mistä huoneesta ja kestosta olet kiinnostunut. Työtiloihin on jatkuva haku; tiedustelut sähköpostiin: taideseura@gmail.com

Elävänmallin piirustusta tiistaisin

Kuva: Carita Nissinen

Järvenpään taideseuran avoimet elävän mallin piirustusillat: 

Taideseura järjestää jälleen elävänmallin piirtämisiltoja tiistaisin klo 18.00 – 20.30 Järvenpään Taidetalolla (Myllytie 13a). Tulevat kerrat ovat: 12.2, 12.3, 9.4, 7.5.

Ota mukaan omat taidetarvikkeesi. 

Osallistumismaksu on mallin palkkio, joka katetaan osanottajien kesken. Maksu on 9€. Elävänmallin piirustusillat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.  Ota kaverisikin mukaan!

Kurssista vastaa Anna Matikainen, joka toimii myös ohjaajana. Ilmottaudu etukäteen osoitteeseen :  amat@netikka.fi (Anna Matikainen)

Aiheesta lisää oheisessa Järvenpään taideseuran sivustolla.

Kuumaa menoa keskellä Keravan pakkasia

Galleria Alli, piskuinen vanha puutalo, talo kuin karamelli keskellä Keravaa, tarjosi sanan mukaisesti makeaa menoa kaiken ikäisille Allin päivän kunniaksi sunnuntaina. Perinteisen Allin-päivän juhlan tarjoaa Keravan ja Tuusulan yhteinen taideseura KuumArt.  Tapahtuma koostunut kolmesta osasta: vuoden KuumArt -taitelijan näyttelyn esittelystä, musiikkiesityksistä sekä lapsille järjestetystä taidepajasta.

Taiteilija

Pikkutalon ovi käy napsuu tämän tästä auki ja kiinni kireässä pakkassäässä. Kylmä sää ei ollut esteenä runsaslukuiselle taideyleisölle, joka oli tullut tutustumaan Vuoden 2018 KuumArt taitelija Hely Seeskarinnäyttelyyn ja keskustelemaan teoksista ja taiteesta itsensä tekijän kanssa. 

Hely Seeskari on ahkera ja taiteelleen omistautunut tekijä, Galleria-Allin kolmen näyttelytilan seinillä on suuria komeita luontoteemaan liittyviä maalauksia, myös lattia ja katotkin on vallattu installaatioille. Elämys on kokonaisvaltainen. Jotain tuttua – taustalla soi hiljainen musiikki, joka hiukan huomaamattomasti synnytti näyttelyvieraassa mielikuvia kaukaisesta, metsästys- ja keräilykulttuurien ajasta teosten ohella. Taustamusiikin sointi alkoi muistuttaa myös nykyajan ostosparatiiseista.

Tämä vuoden 2018 KuumArt – näyttely oli rajoja rikkova myös yllättävästä tulokulmasta. Perinteistä taiteeseen liittyvää tapakulttuuria rikottiin tavalla, jota ei aikaisemmin ole niin alleviivatusti tuotu esille. Taiteilija ja hänen managerinsa olivat tehneet näyttelyn vahvasti kaupallisella otteella, myynti edellä. Ehkä on hyvä, jos taiteilijat unhotavat turhan vaatimattomuuden ja pelaavat avoimin kortein. 

Essut

Minun kultani kaunis on vaikk…Päivän kohokohtana Essut-viihdekuoro. Pikkutaloon pelmahti valkoisenkirjaviin mekkoihin ja suuriin helminauhoihin sonnustautunut energinen ja iloinen naisjoukko. Kuorolaulu oli heleää, kirkasta ja antoi lämpöisen mielen läsnäolijoille.  Essuja johti Arja Viitanen-Haapasalmi ja mukana seuraavalla kokoonpanolla: Päivi Metsola, Kitty Jansson, Kirsti Winqvist, Eeva Hyttinen, Siiri Viikari, Liisa Vartiainen, Viivi Silfverberg, Ulla Välipakka ja Tarja Kahri.

Karkkitehtuuria

Makein meininki oli kuitenkin ullakolla. KuumArtin tiedottaja Pirkko Hämäläinenja vierailevana tähtenä taiteilija Teuvo Ahokasolivat taikoneet Pienen vinttikammarin Karkkitehtuurintyöpajaksi. Kymmenen kilon karkkivarastosta oli osa levitetty pieniin kupposiin pöydälle sidospaloiksi ja mukana rakenteita ylläpitämään cocktailtikkuja. Esiintyvä taiteilija Teuvo Ahokas sai isot ja pienet kuvittelemaan karamelleista eläviä olentoja, taloja, siltoja – niin vaikka mitä. Jokainen sai viedä valmiin teoksen mukanaan pahvilautasella kotiin tai parempiin suihin.

Ensimmäisten joukossa tiensä yläkertaan löysivät Indi ja Cairo Kortesoja yhdessä pappa Kortesojan kanssa ja Iida Virtanen sekä Jarno Mannermaa. Onneksi ei tullut kertaryntäystä, vaan kaikki halukkaat ryhmät mahtuivat kukin kerrallaan pajaan.

Syysnäyttelyyn valitut taiteilijat

Mirja Tuomi-O`Donovan
Merja Tuomi-Lönnblad
Eira Savolainen
Outi Latvala
Tuija Oravainen
Leena Nio
Terttu Sutinen
Tuula Toukkari
Irma Kortesoja
Arja Leinonen

KuumArtin taidemyyntinäyttely 13.-25.11.2018

KuumArtin jäsenten juryttämätön myyntinäyttely järjestetään Galleria Allissa 13.- 25.11.2018.

TÖIDEN TUONTI: maanantaina 12.11. klo 18.

Teosten määrää ja ominaisuuksia ei ole rajoitettu. Osallistumismaksu 10 euroa maksetaan etukäteen pankkitilille FI98 1376 3000 1481 95 viitenumero: 1054. Paikan päällä näytä maksukuitti ilmoittautumisen yhteydessä. Valvontavuorot jaetaan osallistujien kesken. Jokainen osallistuu näyttelyn ripustamiseen ma 12.11. -Muista teostietolaput!

Galleria Alli on avoinna: ti-pe 12-18, la-su 12-16. Paasikivenkatu 9, Kerava.

NÄYTTELYN PURKU: sunnuntaina 25.11. klo 16, jonka jälkeen galleriatila siistitään valmiiksi seuraavaa näyttelyä varten.

Jäsenilta ja syyskokous ke 7.11. Sinkassa

Jäsenilta järjestetään 7.11. Taide- ja museokeskus Sinkassa (Kultasepänkatu 2, Kerava). Ohjelma alkaa klo 17 ”Liisa Ihmemaassa” -näyttelyn esittelyllä, sen jälkeen pidetään syyskokous klo 17.30 ja yhdistys tarjoaa pullakahvit/-teet.

Jäsenillan yhteydessä pidetään sääntömääräinen syyskokous. Syyskokouksessa valitaan johtokunnalle uusi puheenjohtaja, 6-8 johtokunnan jäsentä ja kaksi varajäsentä, valitaan yhdistykselle toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja, esitellään toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle vuodelle sekä päätetään seuraavan vuoden jäsenmaksuista.

Lämpimästi tervetuloa!

Johtokuntaan toivotaan uusia jäsenia. Tule mukaan vaikuttamaan ja kehittämään yhdistystä! Mikäli et pääse syyskokoukseen, mutta olisit käytettävissä johtokunnan jäseneksi, ota yhteyttä puheenjohtajaan terhihulkko@hotmail.com tai 0505257974.