Taideyhdistys KuumArt ry

Taideyhdistys KuumArt ry

Maailma on kaunis – Taideryhmä Kaleidoskooppi 5.-17.10.21

Taideryhmä Kaleidoskooppi

Taideryhmä Kaleidoskoopin kolmas yhteinen taidenäyttely 5 – 17.10.2021

”Maailman kauneus on monitasoista. Se ei ole pelkästään aistein koettavissa. Kauneinta maailmassa on välittäminen ja vuorovaikutus eläinten, ihmisten ja elinympäristön välillä. Sen havaitsemiseen tarvitaan uteliaisuutta, tarkkoja havaintoja sekä suurta sydäntä”, kertoo näyttelyn teeman herättämiä ajatuksia ryhmän jäsen Jutta Ikonen.

Taideryhmä Kaleidoskooppi on syntynyt ensimmäisestä opiskelijaryhmästä, joka opiskeli Keravan opiston aikuisten taiteen perusopetuksen opintokokonaisuuden vuosina 2014-2018. Opintojen jälkeen he ovat jatkaneet taiteen harrastamista kukin eri menetelmien ja aiheiden parissa, ja kokoontuneet pitämään yhteisiä näyttelyitä hieman vaihtelevalla kokoonpanolla. Tällä kertaa mukana ovat Jutta Ikonen, Raija Koskinen, Tiina Kosunen, Tiina Lindholm, Anne Malin, Else-Maj Mannerheimo, Annikka Niinikoski ja Päivi Sivonen.

Näyttelyssä on mukana myös Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun ottama valokuva eräästä kauniista paikasta Keravalla sekä näyttelyn taiteilijoiden siitä maalaama yhteinen teos. Teoksen osia maalatessaan tekijät saivat vain palasia kokonaisesta valokuvasta, eivätkä he tienneet, mitä kokonaisuus tulee esittämään.

Jutta Ikonen kuvaa maalaamistaan näin: ”Kiitos ihanan taideporukan, innostuin pitkästä aikaa taiteilemaan. Taidetyöskentely on oma tila, jossa voin vapaasti tehdä suunnitelmia, valintoja, turhautua ja yllättyä. Siinä ei ole suorittamista eikä oikeaa tai väärää. Se on vuorovaikutusta ajatusteni ja kokemusteni kanssa, eräänlaista itsetutkiskelua ja leikittelyä.”

Kuvissa: (kuvat: Päivi Sivonen)

Taideryhmä Kaleidoskooppi yhteisen teoksen osien kanssa Aurinkomäellä.

Yhteinen teos muodostuu paloista, joita kukin on maalannut tietämättä, mitä kokonaisuus tulee esittämään.

Psychedeliaai – Heta Tepponen Galleria Allissa 21.9.-3.10.

PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI PSYCHEDELIAAI

Tervetuloa Heta Tepposen yksityisnäyttelyyn Psychedeliaai. 

Galleria Alli 21.09.-03.10.2021 

Paasikivenkatu 9
04200 Kerava 

Näyttely aukeaa tiistaina 21.9. klo 12. 
Avajaiset 21.9. klo 16 eteenpäin. 
Taiteilija ovat tavattavissa koko näyttelyn ajan.

Näyttelyn aukioloajat:

ti-pe klo 12–18
la-su klo 12–16

COVID-19 ja turvallisuus: Tilassa on tarjolla kasvomaskeja ja käsidesiä. Näyttelykävijöitä pyydetään kiinnittämään huomiota turvavälien toteutumiseen ja käsihygieniaan. Tarvittaessa myös rajoitamme tilassa samanaikaisesti olevien ihmisten määrää. Tulethan paikalle vain, jos tunnet olosi terveeksi!

Lisätietoja:
https://www.hetatepponen.com

Welcome to Heta Tepponen’s solo exhibition Psychedeliaai.

Galleria Alli 21.09.-03.10.2021

Paasikivenkatu 9
04200 Kerava

The exhibition opens on Tuesday 21.9. at 12.
Opening 21.9. at 4 p.m. onwards.
The artist is present throughout the exhibition.

Exhibition opening hours:
Tue-Fri 12–18
Sat-Sun 12–16

COVID-19 and safety: Face masks and facemasks are available. Visitors to the exhibition are asked to pay attention to the implementation of safety distance and hand hygiene. If necessary, we also limit the number of people in the space at the same time. Please only come if you feel healthy!

More information:
https://www.hetatepponen.com

Taidevankkuri Linnuntie 11.9.klo 14 Galleria Allin pihalla

Allin pihalla esiintyy la 11.9. klo 14 Taidevankkuri Linnuntie:Taidevankkuri Linnuntie / Tapani Kokko ja Virpi KantoTaidevankkuri Linnuntie on taiteilijoiden Tapani Kokon ja Virpi Kannon hulvaton esitys, jossa yhdistyvät teatteri, taide ja vanhan ajan kiertävä sirkus.

KuumArtin vuosinäyttelyn voittaja

KuumArtin vuosinäyttelyn vuoden 2021 taiteilijan tittelin voitti Tuula Siltasari työllään Kuutamolla. Työn valitsi Antti Kaikkonen. Kuvat on ottanut Päivi Sivonen.

Yllä voittajan Tuula Siltasarin työ Kuutamolla

                 Vuoden taiteilija Tuula Siltasari

Vuoden taiteilija Tuula Siltasari ja valitsija Antti Kaikkonen

Valitsija Antti Kaikkonen arvioi

Kukitettu Vuoden taitelija Tuula Siltasari 

Tässä voittajan työ, valitsijana Antti Kaikkonen

KuumArt vuosinäyttelyyn 2021 valitut taiteilijat ja teokset

Hei, nämä teokset ovat mukana KuumArt vuosinäyttelyssä. Jyrytyksen teki tänä vuonna kuvataiteilija, taidegraafikko Jukka Kinanen. Onnea valituille!

Näyttelystä pois jääneet työt tulee noutaa aikaisemman suunnitelman mukaisesti avajaistilaisuuden jälkeen. Avajaiset ovat ti 24.8. klo 18–19.

HUOM! Näyttelyssä mukana olevien töiden noutoaikaan on tullut myös muutos, työt tulee hakea su 5.9. klo 16–18. Hakemattomat työt viedään Galleria Alliin.

1. Carita Nissinen, Duckface

2. Else-Maj Mannerheimo, Matkalla

3. Ritva Sirjala, Puu-ukko

4. Elisa Pesonen, Minä ja minun häntäni

5. Teija Taina Pirttijärvi, Toivon kevät

6. Teija Taina Pirttijärvi, Valoa kohti

7. Ulla-Riitta Kauppi, Valoa kohti

8. Seija Lappalainen, Tie löytyi

9. Tuija Oksanen, Uhanalaiset ja selviytyjät

10. Kati Helin, Lumikki

11. Irma Kortesoja, Täydessä loistossa

12. Marja Westren-Doll, Syys

13. Teija Karjalainen, Haaveita rantalaiturilla

14. Marju Karlsson, 21.10. oma huone

15. Nina Wiskari, Pinkki

16. Marju Karlsson, 28.10. ei mitään hätää

17. Nina Wiskari, Oranssi

18. Mirja Tuomi-O’Donovan, Elokuu

19. Mari Rahkala-Simberg, Katse tulevaan

20. Mirja Tuomi-O’Donovan, Keinu

21. Marjo Nurminen, Tyynessä väreilee

22. Tuula Siltasari, Kuutamolla

23. Tuula Siltasari, Valaistu metsä

24. Soile Forsman, ei nimeä

25. Elli Parkkonen, Kevättä kohti

26. Hannele Nurminen, Maaliskuu

27. Kati Helo, Sula

28. Hely Seeskari, Sisäinen johdatus uuteen (diptyykki)

29. Merja Tuomi-Lönnblad, Uhanalaiset I

30. Merja Tuomi-Lönnblad, Uhanalaiset II

31. Marika Etholén, Happy elephant towards the new

32. Sirpa Järvinen, Million miles away and around

33. Leo Pietarinen, Suo, eikä suotta

34. Sari Teräväinen, Katse

35. Sari Teräväinen, Kädet

36. Antti Lehtinen, Arte Longa…

37. Sanna Johansson, Kallahti

KuumArt vuosinäyttely 24.8.-2.9.2021 Rantagalleriassa

 

KuumArt 2021 vuosinäyttelyn kokoamisesta
 
Yhteisnäyttelyiden kokoaminen on aina mielenkiintoinen ja myös haasteellinen tehtävä. Lopulliseen kokonaisuuteen vaikuttaa monet seikat ja ne kaikki vaikuttavat siihen millaisena lopullisen kokonaisuuden näemme.
 
Tämän kertainen vuosinäyttely toteutui monien reunaehtojen sanelemana. Taiteilijat toivat tarjolle valitsemiaan teoksia, näyttelytila on rajallinen ja teoksia valitessani jouduin tekemään valintoja ajatellen käytettävissä olevia seiniä ja niitä teoksia joista parhaiten saa hyvän kokonaisuuden. Nyt teoksia oli tarjolla verraten paljon suhteessa käytettävissä olevaan tilaan.
 
Seuran vuosinäyttely on myös katsaus seuran toimintaan ja siitä syystä onkin tärkeää, että esille laitettu näyttely kertoo jotakin seuran taiteellisesta tasosta millä sitten saadaan arvostusta seuran toiminnalle ja sen taiteilijoille.
 
Valinta kahden hyvän teoksen välillä on aina vaikeaa kun tietää, että toinen on jätettävä pois. Nyt jouduin tekemään paljon näitä valintoja ja moni hyvä teos jäi näyttelystä pois. Jouduin jättämään joitakin teoksia pois jo pelkästään tilan takia mikä tarkoittaa tietysti sitä, että jouduin pilkkomaan hyvistäkin teossarjoista mukaan vain yhden. Jotkut teokset eivät vain yksinkertaisesti sopineet mielestäni erilaisista syistä näin pieneen tilaan toisten teosten kanssa. Näyttelyn on kuvattava seuran taiteilijoiden työtä monipuolisesti mikä myös asettaa omat vaatimukset teosten ripustamiselle. Näin ollen ripustukseen oli valittava keskenään toisiinsa sopivia teoksia jotta kokonaisuus olisi harmoninen ja katsojaa kiinnostava. Näyttelyt ovat katsojaa varten.
 
Kun yksi henkilö valitsee näyttelyyn teokset, vastuu on suuri. Silloin ei saa ajatella sitä mistä itse pitää, vaan on arvioitava teokset niiden sisällön ja toteutuksen perusteella mahdollisimman objektiivisesti. Teos voi vedota katsojaan erilaisista syistä; on aihe, on muotoa ja väriä, piirustus- ja maalaustyylejä, omaperäisyys ja yllätyksellisyys, tunnelma sekä toki myös taito. Entinen presidenttimme Mauno Koivisto on todennut, että hänen käsittääkseen taitelijalla on oltava kuvattava aihe ja taito kuvata sitä. Teoksia valittaessa tuota voi pitää hyvänä ohjenuorana.
 
Kiitokset ja onnea näyttelyn taiteilijoille, kiitokset ansiokkaasti toimineelle ripustustyöryhmälle, oli ilo työskennellä teidän kansanne, kaikki tapahtui käden käänteessä ja ammattimaisesti. Tämä kokonaisuus on monien ihmisten yhteistyön tulosta.
 
Terveisin Jukka Kinanen