Taideyhdistys KuumArt ry

Keravan Kartanon Kesänäyttely 2012 on avattu

Keravan Kartanon Kesänäyttely on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella. Tänä vuonna näyttelyyn tarjosi töitään 79 taiteilijaa, joista 58 sai teoksiaan mukaan. Lähes 200 teoksesta näyttelyssä on esillä 108. Näyttelyyn päässeiden teosten tekijöistä alle 30 taiteilijaa on Keravalta ja Tuusulasta. Lisäksi näyttelyn taiteilijoita on mm. seuraavilta paikkakunnilta: Järvenpää, Helsinki, Porvoo, Lahti, Pornainen, Vantaa, Espoo, Mäntsälä, Ryttylä, Turku, Tampere, Sipoo ja Joensuu.

Jo useana vuotena peräkkäin KuumArt on saanut nimekkään henkilön valitsemaan näyttelyyn tulevat teokset ja teosten paikat kartanon tiloissa. Tämän kesän näyttelyn on jyryttänyt taiteen tohtori Pauliina Laitinen-Laiho, jolla on laaja tietämys ja kokemus taidemaailmasta. Seuraavassa hänen ajatuksiaan näyttelyn kokoamisesta:

Suuri kiitos Keravan taideyhteisölle, että sain mahdollisuuden kuratoida näyttelyn. Voi sitä hyvää tunnetta tehdä yhteistyötä mukavien ammattilaisten kanssa.
Oli kiva nähdä laaja valikoima erityylisiä ja eri tekniikkaa esittäviä taideteoksia. Haaste oli suuri, koska teokset piti lyhyessä ajassa laittaa keskenään yhteensopivaan järjestykseen.
Oli hieno löytää myös suuresta määrästä todellisia helmiä.

Odotin enemmän suomalaisen luonnon kuvausta tai kantaa ottavia teoksia. Sen sijaan joukossa oli runsaasti hyvin tunnepitoisia, jopa impressionistisia, ekspressionistisia, värikkäitä teoksia, myös paljon iloisuutta ja huumoria.
Ehkä keravalaiset taiteilijat ovat poikkeuksellisen onnellisia ihmisiä?

Tekijöiden joukossa oli kokeneita tekijöitä ja debytantteja. En tuntenut henkilökohtaisesti taiteilijoita, mutta muutamien taiteilijoiden uraa olen seurannut vuosien varrella ja oli ilo huomata vahvaa kehitystä. Osan töistä olin nähnyt jo aikaisemmin ja suositellut niitä keräilijöille. Kuvien perusteella on aina silti vaikeampi saada kontakti teokseen. Nyt keräilijöillä on mahdollisuus nähdä livenä hienoja teoksia täällä Keravan kartanolla.

Kovasti odotan vielä myöhemmin kuulevani tarinoita taideteosten takana. Ne lisäävät sen lopullisen sädekehän teoksen ylle.
Monta hyvää työtä jäi myös valitsematta näyttelyyn. Taiteilijan ei kannata harmitella sitä. Ne odottavat uutta tilaisuutta. Hyvä työ löytää aina kotinsa.
Toivon, että vierailijat nauttivat näyttelystä, pysähtyvät hetkeksi jokaisen teoksen edessä ja avautuvat tunteelle mitä teos viestittää. Jokaisen teoksen tulkinta paljastaa katsojansa sielunmaiseman. Antautukaa ja antakaa tunteiden viedä. Hyvää kesää kaikille!

Ystävällisin terveisin,

Pauliina Laitinen-Laiho