Taideyhdistys KuumArt ry

Janne Nabb ja Maria Teeri KuumArtin vieraana

(kuva: Marja Saksa)

Janne Nabb ja Maria Teeri kertovat työskentelystään. (kuva: Marja Saksa)

Vuoden Nuori Taiteilija -tittelin tänä vuonna jakaneet Janne Nabb ja Maria Teeri esiintyivät keskiviikkona KuumArtin järjestämässä luentotilaisuudessa Taidekeskus Kasarmissa Hyrylässä. Taiteilijapari kertoi kiinnostavasti yhteistyöstään ja siitä prosessista jolla heidän teoksensa syntyvät:

Yhteistyö oli alkanut jo opiskeluaikana ja työskentelytavat ovat kehittyneet vuosien mittaan. Heille itse työskentely on osa taideteosta ja lopputulos on kokonaisuus, jonka kukin katsoja ottaa vastaan.

Nabb ja Teeri kertoivat, kuinka taide voi olla muutakin kuin kehystetty kuva ripustettuna seinälle, ja kyseenalaistivat pysyvyyden vaatimuksen.  Nykyisessä tavaraan tukehtuvassa maailmassa saattaa tuntua arvokkaammalta luoda ainutlaatuisia hetkiä ja elämyksiä, jotka voidaan kokea ja omaksua oman minuuden rakenteisiin.

Taitelijaparin viimeisin näyttely ”Tuntemattomien juhlien jäänteet” on tällä hetkellä Tampereella. Näyttelystä sanottua: ”Näyttelyssä pureudutaan jäänteisiin materiaalisen ylitarjonnan kautta. Kulutusjuhlien jäänteistä muodostuneet kokoelmat ja  dokumentaatiot rakentuvat näyttelyssä taide- ja löytöesineiden, vesivärimaalausten, kuvien, animaatioiden, äänien, arkipäiväisten olosuhteiden tai kodinomasten tilojen kokonaisuuksista.”

Vuoden 2014 Nuori Taiteilija – näyttely on nähtävissä Tampereen taidemuseossa 17.8.2014 saakka.