Taideyhdistys KuumArt ry

Pitääkö taiteen miellyttää ?

Mietitkö koskaan taidenäyttelyssä, miksi pidät jostain teoksesta, mutta toinen inhottaa tai jättää kylmäksi? Toisaalta tuleeko taiteen miellyttää ja minkälainen taide miellyttää. Näitä asioita pohtii Hyvinkään taidemuseon amanuenssi Merja Ilola yhdessä kuulijoiden kanssa Järvenpää-talolla maanantaina 23.11.2015 klo 18. Ilola on pitkän linjan taidehistorioitsija, joka on laajasti perehtynyt taiteen eri virtauksiin.

Taiteen pitää miellyttää, mutta toisaalta varomme sitä, ikään kuin esteettisyys ja miellyttävyys olisivat kirosanoja, toteaa Ilola. Tekijöiden ja katselijoiden näkemykset olivat vuosisatoja yhteneviä. Modernismi vapautti taiteilijat ja alkoi syntyä ristiriitoja tekijöiden ja katsojien välille.

Itse hän toteaa, että taiteen tehtävänä on enemmän asettaa kysymyksiä, herättää ajatuksia ja tunteita. Saada sielu värähtämään. Jos taideteos vain miellyttää, niin sen unohtaa varsin pian. Itse häntä kiinnostaa taide, joka käsittelee yllättävästi  jotain aihetta. Taiteessa pitää olla särmää ja sisältöä vai pitääkö ?

Pitääkö taiteen miellyttää?
Luento –ja keskustelutilaisuus
Järvenpää-talo maanantaina 23.11.2015 klo 18
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton
Järjestää Uudenmaan Kuvataidejärjestöt