Taideyhdistys KuumArt ry

Yhdessä – Gemeinsam

 Gemeinsam – KuumArt e.V. 10 Jahre

KuumArt e.V. ist eine südfinnische Kunstvereinigung, die aus Hobby- und Berufskünstlern besteht. Die Vereinigung hat 180 Mitglieder und unterhält die in Kerava  ansässige Galerie Alli, die auch verschiedene Kunstveranstaltungen arrangiert. Jährlich werden drei von einer Jury zusammengestellte Ausstellungen gezeigt. Eine der Ausstellungen findet auβerhalb des Tätigkeitsbereiches statt. In der Frühlingsausstellung wird der KuumArt-Künstler des Jahres gewählt.

Im Jahre der hundertjährigen Selbstständigkeit Finnlands ist das Thema des Festjahres ”GEMEINSAM“. Das Thema passt auch gut zur Jubiläumsausstellung von KuumArt, denn vor eben zehn Jahren vereinigten sich Keravas und Tuusulas Kunstvereine zu KuumArt e. V.

Die Jubiläumsausstellung zum 10-jährigen Bestehen von KuumArt e. V., die nun auch in Keravas Partnerstadt Aschersleben zu sehen ist, wurde im Frühling im Tuusulaer Kunstmuseum Kunstzentrum Kasarmi arrangiert. 159 Arbeiten 70 verschiedener Künstler wurdeneingereicht, Werke von 48 Künstlern fanden Eingang in die Ausstellung. Die Künstlerin Raija Heikkilä nahm die Auswahl vor.   Der Künstler Professor h.c.  Jorma Uotinen wählte den  KuumArt-Künstler des Jahres, Roy Aurinko, aufgrund eines Werkes. In der Ausstellung werden Gemälde, Fotografien, Zeichnungen, Grafiken,  zwei Statuen und ein Mosaik gezeigt. Jeder Künstler hat das Thema ”GEMEINSAM“ auf eigene Weise gestaltet.

Yhdessä – KuumArt ry 10 vuotta

KuumArt ry on keskiuusmaalainen harrastaja- ja ammattitaiteilijoista koostuva taideyhdistys, johon kuuluu 180 jäsentä. Yhdistys ylläpitää Keravalla sijaitsevaa Galleria Allia ja järjestää erilaisia taidetapahtumia. Vuosittain järjestetään kolme jurytettyä näyttelyä, joista yksi on toiminta-alueen ulkopuolella. Kevätnäyttelystä nimetään Vuoden KuumArt -taiteilija.

Tänä vuonna Suomen itsenäistymisestä on kulunut 100 vuotta ja juhlavuoden teema on Yhdessä. Teema sopii hyvin myös KuumArtin juhlanäyttelyn teemaksi, sillä 10 vuotta sitten Keravan kuvataiteilijat ry ja Tuusulan taideseura ry yhdistyivät ja syntyi KuumArt ry.

Nyt Keravan ystävyyskaupunkiin Ascherslebeniin viety KuumArt ry:n 10-vuotisjuhlanäyttely järjestettiin keväällä Tuusulan taidemuseossa Taidekeskus Kasarmissa. Näyttelyyn tarjottiin 159 työtä 70 taiteilijalta ja mukana oli 48 taiteilijan teoksia. Näyttelyn jurytti kuvataiteilija Raija Heikkilä. Taiteilijaprofessori Jorma Uotinen valitsi näyttelystä suosikkiteoksen, jonka perusteella Vuoden KuumArt –taiteilijaksi nimettiin Roy Aurinko. Näyttelyssä on esillä maalauksia, valokuvia, piirustuksia, grafiikkaa, kaksi veistosta ja mosaiikkitaulu. Kukin taiteilija on käsitellyt Yhdessä-teemaa omalla tavallaan.

https://www.grauerhof.de/

https://www.aschersleben.de/cms/englische-seiten/welcome-in-aschersleben/

https://kerava.fi/