Kaleidoskooppi- Jotain lainattua

Jotain lainattua

Taideryhmä Kaleidoskoopin näyttely Galleria Allissa

Ryhmän kuusi tekijää, Raija Koskinen, Tiina Kosunen, Tiina Lindholm, Else-Maj Mannerheimo, Annikka Niinikoski ja Päivi Sivonen ovat opiskelleet yhdessä Keravan opistossa aikuisten taiteen perusopetuksen opintolinjan ja jatkaneet taiteen harrastamista kukin omiin intresseihinsä keskittyen.

Jotain lainattua -näyttelyssä tekijät pohtivat miten nähdyt kuvat, kuultu musiikki tai kirjallisuus, luonto, kaikki koettu ja nähty vaikuttaa ja inspiroi. Onko kaikki jo tehty ja ”uusi” teos vain kooste lainatuista ideoista? Miten saamme vaikutteita kaikesta kulttuurisesta kokemisesta ja luomme mielestämme uuden teoksen? Taideteoksen idean tai lähtökohdan lisäksi myös materiaalit tai työvälineet voivat olla lainattuja.

Kunkin taiteilijan kohdalla kaleidoskoopin suuntaa muutettaessa sama aihe kääntyy uuteen asentoon ja kertoo kokemuksen eri näkökulmasta, eri toteutustapojenkin vaikuttaessa valmiiseen teokseen. Jotain lainattua -näyttely sisältää maalauksia, valokuvia ja veistoksia sekä kierrätysmateriaaleista tehtyjä töitä.

Else-Maj Mannerheimo

Raija Koskinen

Tiina Kosunen

Kaleidoskooppi