Taideyhdistys KuumArt ry

Läsnä valokuvanäyttely

TIEDOTE 10.5.2021 

Jukaisuvapaa 

Kesäkuussa Galleria Allissa Keravalla esillä läsnäolon kuvia 

Viisi valokuvaaja kokoaa kesäkuussa Galleria Alliin näyttelyn, jonka teemoissa heijastuu  poikkeuksellisen vuoden aiheuttama kääntyminen kohti luontoa, lähiympäristöä ja omaa  itseä. 

Valokuva on läsnäolon taidetta. Se saa alkunsa silloin, kun kuvaaja ja kohde jakavat yhteisen  tilan ja ovat läsnä samaan aikaan. Valokuva on myös aikakone, joka tuo menneet hetket omaan  aikaamme läsnäoleviksi ja kuljettaa niitä kohti tulevaa. Valokuva on kokemus, joka haluaa tulla  jaetuksi, jäljeksi läsnäolosta, usein ainoaksi todisteeksi siitä, että jotakin joskus oli. 

Viisi valokuvaajaa, kukin tahoillaan, läsnä kohteensa kanssa. Henna Lundenius on kuvannut  lähiympäristössään vuoden 2020-21 lumisen talven kauneutta. Samalla kun Juha Vakkilaisen  kuvat ovat kuvia metsästä, ovat ne myös jälkiä kuvaajan läsnäolosta – kieltä, joka syntyy  maiseman kanssa kohdatessa. Anna Kuokkanen on kuvannut erilaisten, erityisesti työelämän  ulkopuolella olevien ihmisten elämää koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan aikana.  Helena ja Harri Perhosen töissä on yhdistetty valokuviin nopeilla vedoilla tehtyjä croqius piirustuksia, jolloin valokuvan maisemaan on tullut näkijä ja kokija. Ari Helander kuvaa töissään  tietä ulos vakavan sairauden aiheuttamasta yksinäisyydestä.  

Ryhmä muodostui kymmenen vuotta sitten näyttelytyöpajassa Helsingin Kameraseurassa.  Yhdessä työskentely tuntui antoisalta, ja osa ryhmästä halusi jatkaa yhteistyötä. Aikaisemmat  näyttelyt ovat olleet esillä eri puolilla Etelä-Suomea. Tämä on ryhmän kuudes näyttely. 

Läsnä!  

Valokuvanäyttely 

8.-20.6.2021 

Avoinna ti-pe 12-18, la-su klo 12-16, ma suljettu 

Galleria Alli 

Paasikivenkatu 9, 04200 Kerava 

Yhteystiedot: Anna Kuokkanen, 0407399391, anna.kuokkanen@gmail.com 

Täysresoluutioiset lehdistökuvat haettavissa osoitteesta: