Laidasta laitaan -näyttely Galleria Allissa

Tätä taiteen kirjoa voi tulla katsomaan näyttelyssä Laidasta Laitaan 8. - 20. elokuuta arkipäivisin klo 12-18 ja viikonloppuisin klo 12-16 Galleria Alliin.
Tätä taiteen kirjoa voi tulla katsomaan näyttelyssä Laidasta Laitaan 8. - 20. elokuuta arkipäivisin klo 12-18 ja viikonloppuisin klo 12-16 Galleria Alliin.

TIEDOTE

Taideharrastus on ilon ja oppimisen lähde

Viisi iloista ja aktiivista naista Mäntsälästä tuovat moninaista tuotantoaan Galleria Alliin Keravalla elokuussa. Esillä on akvarelleja, akryylimaalauksia, keramiikkaa ja sekatekniikkaa. Jokaisella naisella on oma sanomansa taiteen kautta.

Olemme kaikki Mäntsälän Taideyhdistyksen jäseniä ja tutustuneet toisiimme siellä taiteenteon merkeissä. Yhdistyksen alkuperäinen motto vuonna 1955 oli ”Väsyneinkin virkeäksi”, kertoo taideyhdistyksen sihteeri Raija Luukkainen. Se on pätevä ja ajankohtainen sanoma tänäkin päivänä. Tekeminen itsessään tuo iloa, lisäksi värien ja muotojen kirjo, määrättömät mahdollisuudet.

Kuten niin monen kohdalla taiteentekeminen heillä on saanut uuden sysäyksen eläkkeelle jäämisen jälkeen. Taidetta on harrastettu pitkään, jopa nuoruudesta lähtien. On käyty kursseja, opiskeltu monenlaisia tekniikoita ja perehdytty taiteen historiaan. Taide on kulkenut jossain muodossa aina mukana, jos ei muuten, niin haaveena ”sitten kun”.

Eila Elsilä kertoo, että värit ovat hänelle tärkeitä. Hänen käyttämissä akryylimaalauksissa loistavat vahvat, jopa raa’at värit. Toisaalta taas akvarellien vaikeus ja yllätyksellisyys ovat vieneet hänet mukaansa. Kyllästymään ei tässä pääse, opittavaa riittää.

Laidasta laitaan -nimike näyttelylle kuvastaa monia tekniikoita, mutta monenlaista lähestymistapaa taiteeseen ja tekemisen prosessiin. Marja Rosti käyttää mielenkiintoista kollaasitekniikkaa, joka pohjautuu valokuviin. Armi Paasivaaran keramiikkatöissä ja hiusmateriaalia hyödyntävissä teoksissa töissä näkyy hyvin omaperäinen kädenjälki. Raija Luukkainen on perehtynyt vapaan käden muotoiluun keramiikassa sekä japanilaiseen raku-keramiikkaan.

Tätä taiteen kirjoa voi tulla katsomaan näyttelyssä Laidasta Laitaan 8. – 20. elokuuta arkipäivisin klo 12-18 ja viikonloppuisin klo 12-16 Galleria Alliin.

Laidasta laitaan -ryhmä iloisissa tunnelmissa. Oikealta Marja Rosti, Raija Luukkainen, Eila Elsilä ja Armi Paasivaara.