Taideryhmä Kaleidoskoopin näyttely Galleria Allissa

Taideryhmä Kaleidoskoopin näyttely Galleria Allissa Keravalla

Mielessä, tilassa, mielentilassa

Taideryhmä Kaleidoskoopin neljäs yhteisnäyttely ”Mielessä, tilassa, mielentilassa” on esillä Galleria Allissa 5.– 17.9.2023.

Ryhmän tekijät, Jutta Ikonen, Raija Koskinen, Tiina Lindholm, Else-Maj Mannerheimo, Annikka Niinikoski ja Päivi Sivonen ovat keravalaisia taiteen harrastajia, jotka työskentelevät kukin omilla menetelmillään ja kokoontuvat lähes vuosittain yhteiseen näyttelyyn jonkin teeman parissa. Tämänkertainen teema ”Mielessä, tilassa, mielentilassa” kuvaa sekä sisäisiä että ulkoisia tiloja ja niiden välistä kanssakäymistä.

Jutta Ikosella ja hänen äidillään ovat olleet langat mielessä. Jutan 86-vuotiaalle äidille neulominen on intohimo. Hän yritti keksiä kertyneille langoille sopivaa käyttötarkoitusta. Tyttären kanssa syntyi idea maalauksesta ja sen pohjalta tehdystä neuleesta, jotka ovat esillä näyttelyssä. Lisäksi mukana on Jutan maalauksia ja piirustuksia.

Myös Raija Koskinen yhdistää töissään lankoja muihin materiaaleihin. Häntä kiinnostaa toisteisuus tilassa.

Tiina Lindholm tuo näyttelyyn mustavalkopotretteja, joiden alkusysäyksenä toimi taiteilija Vesa-Matti Loirin poismeno. Lisäksi hän on kuvannut luonnon peruselementtejä muotokuvina.

Else-Maj Mannerheimo tuo näyttelyyn kierrätystaidetta. Kierrätykseen on päätynyt aeimmassa näyttelyssä yleisön aloittamia töitä, joita hän on vienyt eteenpäin, tehnyt tilapäivityksen. Ihmisen yhdistyminen luontoon näkyy hänen veistoksessaan.

Annikka Niinikoski pitää väreistä ja väreillä leikittelyistä. Hän on tuonut värimaailmaansa kukkatauluihinsa.

Päivi Sivosen valokuvissa värit, valo ja ympäristön yksityiskohdat ovat tärkeissä rooleissa.

Kävijöillä on mahdollisuus osallistua arvontaan, jonka voittaja saa Tiina Lindholmin maalauksesta tehdyn julisteen.

Taideryhmä Kaleidoskooppi:

Jutta Ikonen, Raija Koskinen, Tiina Lindholm, Else-Maj Mannerheimo, Annikka Niinikoski, Päivi Sivonen