Jouko Halttusen Maalauksia Galleria Allissa

Töilläni on aina lähtökohtana jokin asia, jolle etsin abstraktia ilmaisua. Tuo asia voi olla vaikka tuntemus, kokemus tai ajatus. Aiheena voi olla hyvä päivä tai filosofinen teoria. Aihe voi myös olla vaikea, kipeäkin.
Maalaaminen on minulle asioiden käsittelemistä. Värit, muodot ja niiden väliset suhteet ovat työkaluni.
Maalausteni nimet eivät ole töideni lähtökohtien nimiä, ne ovat pikemminkin tienviittoja aiheen suuntaan. Tekniikka on öljypastelli paperille, yhdistelmä piirtämistä ja maalaamista. Värin levittäminen on lähinnä liidulla piirtämistä. Hierrettyäni paperilla värit yhteen, on lopputuloksena maalaus.

”CV”

Ehkä se oli ”kolmenkympinkriisi”. Vuonna 1988 raitistuin ja menin Vantaan aikuisopistoon piirustus- ja maalauskurssille. Opiskelin myös Vapaassa taidekoulussa Helsingissä (94-95) ja Pekka Halosen akatemiassa Tuusulassa (98-01). 2001 alkaen toimin kymmenisen vuotta aktiivisena taiteilijana kokopäivätyön ohella, maalasin öljyväreillä ja piirsin eri tekniikoilla. Töitäni oli myös jonkin verran näyttelyissä. Tähän taiteilijuuteen tuli työelämän loppuvuosina katkos. En kuitenkaan kokonaan voinut olla tekemättä mitään, vaan aloin ”tuhertamaan” näitä öljypastellimaalauksia harvakseltaan.

Eläkkeelle jäin päivätyöstäni Vantaalla 2021 ja muutin Inariin. Nyt on aikaa ja näitä maalauksia tulee aika tiuhaan tahtiin. Vuosina -22 ja -23 maalauksiani on ollut esillä Inarissa. Nyt siis täällä Keravalla, jossa asuinkin pari vuotta tämän vuosituhannen alussa.